joi, 29 iunie 2017

NBA trade: CP3 merge la Houston Rockets


     S-au petrecut deja cateva mutari pe care merita sa le trecem in revista rapid, inainte sa ne ocupam de mutarea lui Chris Paul la Rockets.
   
     Jimmy Butler a fost relocat in Minnesota. E un All Star, matur si cu minime probleme de sanatate care va ancora frumusel o echipa tanara a lupilor alaturi de Tibs. T-Wolves vor cu disperare sa prinda un playoff si asta e sansa lor. Pentru cariera lui Butler e, insa, un dead end. Fiecare jucator spera sa castige un titlu, din Minnesota poti avea doar halucinatii privind unul. Bulls se apuca de o reconstructie cu Hoiberg la carma si multe semne de intrebare. Noii veniti Zach Lavine si Kris Dunn sunt un pachet aparent subtirel pentru Butler, dar alta varianta Bulls nu prea aveau. Au asteptat prea mult, iar Ainge de la Boston tot nu s-a miscat.

      Phil Jackson s-a carat de la Knicks. Marele carmaci era rau de gura si cu idei fixe. Nimeni nu uita superperformantele sale, dar la Madison Square Garden treaba a mers din rau in ingrozitor cu el supervizand lucrurile. Nu era el singura problema, asa ca Knicks mai au multe de rezolvat. Iar de patronul Dolan nici ca vor scapa prea curand. 

     Si iata-ne ajunsi la megadeal-ul prin care Chris Paul si-a facut singur de drum spre Houston. O mutare teribil de interesanta. Treaba la Clippers scartaia - performantele erau in declin, iar CP3 a stiut sa-si joace cartile. Era ultimul lui an de contract, are 32 de ani, destule accidentari la activ si o relatie zice-se incordata cu Doc Rivers. Clippers riscau sa ramana la anul cu mana goala. CP3 le-a aratat pisica si patronul l-a lasat sa plece acolo si asa cum si-a dorit. Un singur an la Houston. Sa-i zicem de proba. Daca se imprieteneste cu Harden, semneaza vara viitoare pe bani multi si in cunostiinta de cauza. Daca nu iese treaba, e liber sa-si caute o casa noua. Faza e ca va ajunge la 38 de ani la un salariu potential de 46 de milioane de dolari! CP3 este deci marele castigator al acestei mutari.


     Houston arata ca o echipa care a intrat in cursa inarmarii - singura sansa sa te pui cu Warriors. Ambitia e laudabila, dar toata treaba s-ar putea sa le explodeze in fata. Si nu pentru ca nu s-ar intelege Harden cu CP3. E o combinatie cumva nenaturala - amandoi vor mingea, dar cred ca se vor impaca bine pentru ca amandoi au nevoie de mai putine minute in teren si de mai putina atentie din partea jucatorilor adversi. Oricum ar fi, asta vom vedea dupa primul sezon. Daca nu merge, drumurile se despart. Si asta fara mari pierderi. Problema e daca merg lucrurile. Atunci CP3 semneaza un max deal cu Rockets vara viitoare. E deja trecut de varful carierei lui, intotdeauna l-au sacait accidentarile, iar un contract pe 5 ani va deveni o piatra de moara insuportabila pentru viitorul echipei. Lakers au stat pe uscat ani la rand din cauza lui Kobe. Dar era un jucator istoric, adusese titluri pentru echipa. Era o datorie de onoare, iar Lakers au marketat cu varf si indesat lucrurile. Houston isi cam risca viitorul.

     Si daca tot o face, de ce nu un all in? Vor aduce Rockets si un al treilea nume mare acum? Mai e nevoie de o piesa grea ca sa incerci sa te bati cu Warriors, asta e clar. Se zvonesc variantele cu Melo si PG13. Cine ar refuza o asemenea echipa si o asemenea provocare? De fapt o superechipa si un razboi nuclear in Vest. Catre acolo se indreapta lucrurile. Ma intreb ce gandeste Pop despre toata treaba asta? Vor gasi cei de la Spurs frigiderul (vezi Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull) in care sa se ascunda in fata urgiei?

     Daca CP3 e marele castigator, iar Houston Rockets se pregatesc de un all in, Clippers ies cam sifonati din trade-ul asta. Sigur ca au luat jucatori la schimb - Patrick Beverly poate conduce decent un second unit, Lou Williams vine cu niste cifre de bun simt, dar cum sa-l convingi pe Blake Griffin sa ramana? Mai ales ca pe fir vor fi multe echipe interesate si interesante. Isaiah Thomas il momeste deja spre Boston pe retelele de socializare, iar Oklahoma e home sweet home pentru Blake. Un duo Westbrook-Griffin suna foarte bine. Iar daca Griffin pleaca si el... Clippers se vor scufunda la anul si vor intra, fara voia lor, intr-o reconstructie fortata.





SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig