miercuri, 2 august 2017

Box office Romania 24 - 30 iulie 2017

     
     Total: 4.12m RON 

Bifam a doua scadere consecutiva, una asteptata si nu foarte abrupta avand in vedere premierele slabe ale w-end-ului trecut (-5%).

     Top 3: 

Dunkirk (s2) 853k RON
War for the Planet of the Apes (s3) 609k RON
Valerian and the City of a Thousand Planets (s2) 578k RON



Nicio premiera in top 3, niciun titlu milionar in saptamana si o mica revansa pentru Dunkirk - weekend vs. weekend lansare vorbim de un drop de doar 38%. Si Valerian-ul prinde podiumul, dar amandoua lansarile de acum doua saptamani raman in urma fata de asteptarile initiale.

Premiera cea mai puternica a saptamanii - Amityville: The Awakening - a incasat 222k RON fata de 300k RON cat estimasem eu si se afla pe locul 6 in saptamana.

     Ce se lanseaza in w-end? 

Dupa o saptamana de respiro ne intoarcem la doua lansari cu potential comercial, care se si cam suprapun in privinta publicului pe care vor sa-l atraga, si una cu pedigree de Oscar. Suntem insa si in plin sezon de vacante, cu un anunt de cod de canicula fix peste w-end.

The Dark Tower. Idris Elba cu niste smart one linere foarte cool in trailerul acestui film care pleaca de la un roman Stephen King. Nu s-a vazut inca pe nicaieri, nu exista un word of mouth, nici o parere a criticilor. In blind, cu o promovare pe care eu am simtit-o si fara avanpremiere, eu estimez 620k RON incasari la debut in Ro.



Atomic Blonde. Charlize-Bate tot-Theron intr-un action hard core cu fundal de spionaj din timpul Razboiului Rece. Arata bine pentru ceea ce e, votul popular un pic mai sus decat cel al criticilor (7.2 imdb popular vs 6.3 meta), promovare am simtit, avanpremiere incepand de miercuri. Estimarea mea: debut la 400k RON.



The Salesman. Iranianul castigator de Oscar pentru film strain. Greu de tot. Nu l-am vazut, dar imi imaginez ca multi din cei interesati (cati au fost si aia) au facut rost de el pe cai neortodoxe pana acum. Greu si cu limba, greu ca e vara. Va avea putine expuneri. 8k RON, estimarea mea.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig