luni, 29 ianuarie 2018

Ianuarie 2018 in NBA


     Celtics si Warriors, (still) on top 

     Liderii celor doua conferinte au pornit in forta anul. Si-au batut rivalele directe - Celtics pe Cavs, Warriors pe Rockets - si au continuat sa insire victoriile pana spre jumatatea lunii. Pentru Celtics a urmat apoi o serie de infrangeri cumva neasteptate, inclusiv una cu Raptors care s-au cocotat pe 2 in Est. Spre final de luna, in meci direct, Warriors au castigat la limita contra celor de la Celtics intr-o noua batalie a conducatorilor de joc - Steph vs. Kyrie. Asta dupa ce Warriors au mers bine si foarte bine toata luna asa ca au, de departe, cel mai bun record din NBA de pana acum: 40 de victorii - 10 infrangeri.

     Cavs, iar cu probleme 

     Dincolo de infrangerea cu Celtics - o chestiune de moral doar, Cavs pierd mai mult decat castiga. In toata luna ianuarie recordul lor a fost negativ: 4 victorii - 7 infrangeri. Nu poti rezista la varful unei conferinte asa. Mai grav, au fost batai consecutive la mai mult de 25 de puncte diferenta. Ceea ce arata delasarea echipei. E un record istoric negativ al francizei dupa care toata lumea a intrat in panic mode. LeBron a dat tare in coechipieri, Tyrone a vorbit despre prea multe motivatii personale, front office-ul cauta variante de transfer. Sa dea pick-ul pe care il au de la Nets, sa-l dea pe Tristan? Zvonurile zboara in toate directiile: ca DeAndre Jordan, ca poate Kemba Walker... Revenirea lui Cleveland are drept cheie, dupa mintea mea, evolutia lui Isaiah Thomas. Piticul n-are nicio vina pentru situatia celor de la Cavs, dar a venit in locul lui Kyrie asa ca... trebuie sa-i salveze. Din pacate e departe de forma aratata in sezonul trecut in Boston.

     Miami up, Milwaukee down 

     A revenit Hassan Whiteside cu capacele lui epice si tonele de recuperari, iar Goran Dragic a facut niste meciuri cu dedicatie pentru All Star Game. Pe mana celor doi Miami s-a aprins si asta se vede si in clasament unde Heat ii sufla in ceafa lui LBJ. Pentru Spoelstra trebuie sa fie al naibii de satisfacator. Miami a ramas fara Rege si fara Wade, dar se descurca de minune. Bucks in schimb au luat-o in jos si s-au decis sa faca o mutare de forta. L-au pus pe liber pe antrenorul Jason Kidd. Mesajul e clar - win now! Pana la finalul sezonului principal va fi un secund, dar echipa, dincolo de un soc, are nevoie de o identitate ofensiva daca vrea sa ramana in tabloul de playoff.



      Care e treaba cu Kawhi? 

     A revenit mai tarziu si mai greu decat se asteptau doctorii si antrenorii, dar apoi s-a reaccidentat. O recidiva cu aer misterios. Leonard e genul de jucator tacut, asa ca speculatiile au inceput sa curga. Pop n-a explicat nici el clar si ferm cum stau lucrurile. Deci care e treaba la Spurs? Leonard este jucatorul lor numarul 1. Toata strategia echipei e construita in jurul lui. Un Leonard apt sa joace la nivelul sau obisnuit. Daca el nu revine sezonul asta, Spurs risca sa rateze sezonul. Momentan sunt pe 4 in Vest, dar Wolves si Thunder sunt flamande si aproape.

     ... si accidentarea lui Cousins 

     Pelicans in tabloul de playoff, Cousins cu un record neatins de pe vremea lui Chamerlain, si prezenta in All Star Game. Cand toate ii mergeau perfect, Boogie s-a accidentat grav (ruptura la calcaiul lui Ahile). Va lipsi tot restul sezonului, iar Pelicans trebuie sa invete sa supravietuiasca fara el. Au un avans decent fata de pozitia a 9-a din Vest, dar suntem abia la jumatatea sezonului. Nu le va fi usor. In ASG lui Boogie ii va lua locul Paul George.



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig