marți, 30 ianuarie 2018

NBA trade: Griffin expediat in Detroit


     Mutare soc. Niciun zvon nu a precedat-o, niciun semn nu a anuntat-o. Blake Griffin primise de la patronul Steve Balmer un contract nou, monstru. 5 ani si 173 de milioane de dolari. Cu CP3 plecat, Blake era practic Los Angeles Clippers. Fata si sufletul.

     Strangand din dinti cu toate accidentarile lui, Griffin a aratat foarte bine si in sezonul asta: 34.5 minute jucate pe meci cu 22.6 puncte, 7.9 recuperari si 5.4 assist-uri. Cifre de All Star. Cum-necum Clippers dadeau tarcoale ultimului loc de playoff din Vest, dar organizatia s-a hotarat sa o ia pe alt drum. Vor urma probabil si alte mutari - DeAndre Jordan si Lou Williams le vor face cu ochiul altor echipe, mai ales acum cand e clar ca orice e de vanzare la Clippers.


     In locul lui Blake, Clippers s-au ales cu 2 titulari - Avery Bradley si Tobias Harris, un pick bunicel (in jur de numarul 14) pentru 2018 si un space cap baban pentru mutari ulterioare. Dar ce free agent si-ar dori sa vina la Clippers la finalul sezonului? Playoff-ul de anul acesta a cam disparut de pe radar, echipa ramane fara lider si nici directia nu e foarte clara. Si va trece mult timp pana sa ne lamurim. Cert este ca de azi Clippers nu mai sunt ce erau.

     Nici in Detroit situatia nu e tocmai roz. Pistons au inghitit salariul urias al lui Blake si o sa-i doara stomacul multi ani de acum incolo. Chimia cu un alt big - Andre Drummond - e marele semn de intrebare. Si daca e sa mearga, o sa necesite ceva timp si Pistons nu il au. Sa faci un deal ca asta si nu intri in playoff, va fi considerat un esec. In plus, in schimbul cu cei de la Clippers, Pistons au renuntat la doi jucatori titulari. Adio versatilitate si adancime.

     Sigur, la Pelicans s-a putut. Cu Davies si Cousins impreuna in teren, echipa are un record (28-20)  de invidiat. Nu toata lumea needs or wants to go small. Dar Pistons nu sunt in tabloul de playoff si am trecut de jumatatea sezonului. Va fi un push greu pentru ca Philadelphia, adversara directa, arata foarte bine, e corect sudata si vine foarte motivata. N-a mai vazut post season de cativa ani si a trecut printr-un proces dureros de reconstructie. Blake - dincolo de socul trimiterii sale intr-un loc nou si friguros dupa 7 sezoane consecutive acolo unde si-a inceput cariera - e un jucator versatil si combativ. Nu concepe sa nu joace playoff - a facut-o an de an cu exceptia celui in care a debutat in NBA.

     Feeling-ul meu e ca Los Angeles Clippers si-au pierdut busola. Va urma o reconstructie temeinica, dar inainte de asta Doc Rivers ar cam trebui sa impacheteze si el. In privinta lui Detroit Pistons - cred ca Griffin si Drummond pot si vor avea succes impreuna, doar ca anul acesta nu vor avea timp si adancime sa prinda playoff-ul.




SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig