joi, 1 februarie 2018

Ianuarie 2018 in EPL


      A fost un ianuarie cu mai multa agitatie pe piata transferurilor decat in anii anteriori. Cateva telenovele au ajuns, in sfarsit, la final. Altele au rulat pe repede-nainte si s-au terminat fix de Deadline Day, altele au primit amanari pana la viitoarea perioada de transferuri.


     Bye, bye Coutinho 

     Telenovela cu (prea) multe episoade a decarului cormoranilor a ajuns la ultimul episod. Acela in care eroul a luat drumul Nou Camp-ului. Liverpool a luat pe el un purcoi de bani si mai spera la niste bonusuri babane. Cum ii va cheltui - asta e alta discutie. Klopp a supralicitat deja pentru fundasul olandez Virgil van Dijk, un semn de disperare. In 23 de etape Liverpool a incasat 28 de goluri. Spre comparatie: Spurs doar 21, Chelsea si United - 17, City - 16.


      Pentru fani a fost jignitoare disperarea lui Coutinho de a se vedea plecat - jucatorul a fost de acord sa plateasca din buzunarul sau vreo 12m de lire atunci cand negocierile se impotmolisera iar. Semnificativ mi s-a parut si raspunsul echipei la plecarea lui Coutinho. O victorie thriller cu City pe Anfield. Au inscris Oxlade-Chamberlain, Firmino, Mane si Salah. S-a terminat 4-3 in prima infrangere a lui City in acest sezon de PL. Dar vorbim de Liverpool, asa ca etapa urmatoare au mancat bataie de la codasa Swansea. Iar apoi au iesit din Cupa la West Brom incasand 3 goluri. Iar apoi au batut 3-0, afara, la Huddersfield. Liverpool, aceeasi poveste din ultimii ani - una calda, doua reci. 


     ... si Alexis, cel care a sarit gardul la vecini 

     Era clar ca Alexis Sanchez va pleca de la Arsenal. Si la fel de clar ca restul jucatorilor obosisera de telenovela creata in jurul chilianului. Drept dovada putini mai veneau sa-l felicite atunci cand inscria cate un gol. Intrebarea era doar - sare gardul la City, acolo unde niste accidentari pe termen lung faceau ceva loc in prima echipa, sau la United, unde exista un deficit major ofensiv?


     A fost sa fie United, care s-a despartit la schimb de Mkhitaryan. O mutare din care toata lumea are de castigat la prima vedere. United isi vede dorinta indeplinita, Alexis e si el fericit. Armeanul iesise din gratiile lui Mourinho, iar stilul lui Arsenal ii convine. Deci si el are motive sa zambeasca. Ok, e un pic mai in varsta decat ce ii place lui Wenger sa transfere, dar antrenorul lui Arsenal ia ceva la schimb pentru un Alexis care, de la o zi la alta, isi pierdea din valoarea de transfer. La primul meci cu Alexis in teren United a pierdut sec - 0-2 - cu Spurs.


      Un triunghi pentru Auba 

      Wenger stie ca locul 6, la 5 puncte de locul 5, nu e roz. Nu e roz deloc. Arsenal ar fi inafara Europei pentru al doilea an consecutiv, in timp ce Tottenham se obisnuieste cu UCL. In fata Lacazette n-a fost o solutie. In plus a pierdut mult si cu plecarea lui Alexis. Asa ca s-a straduit, in felul sau, sa mai aduca un varf. Negocierile s-au purtat contracronometru la Dortmund pentru aducerea lui Aubemayang. Nemtii au tinut la pret cerand initial 70m de euro pentru un varf de 28 de ani, certat si cu conducerea, si cu fanii.


     Pentru Wenger conditiile pareau ametitoare, dar niste bani au intrat si din plecarea lui Theo Walcott la Everton. Vreo 20 de milioane de lire. Apropo de Walcott, el a debutat cu o dubla de senzatie la noua echipa. Pana la urma Wenger si Dortmund s-au inteles la 56m euro (parca), iar de Auba se leaga acum ultimele sperante ale acestui sezon al lui Arsenal. Acum vreo 2 sezoane eram convins ca atacantul african va rupe norma in Premier League.

     Triunghiul Auba s-a completat cu Batshuayi de la Chelsea mergand la Dortmund on loan si cu Giroud de la Arsenal mergand la Chelsea. Ramane de vazut cine a tras lozul castigator si cine nu.

     City cheltuie bani din reflex

      Seicii par sa fi uitat portofelul deschis si, desi City si-a acontat deja titlul, au mai cumparat un fundas pentru 57 de milioane de lire. Da, 57 de milioane de lire. Just like that! Aymeric Laporte va ateriza pe Etihad de la Bilbao.


     S-a zvonit mult si pe tema Mahrez. Jucatorul a depus un transfer request, dar banii ceruti de Leicester au facut-o pe City sa renunte la idee. Cel putin pentru moment. Cine stie ce se mai intampla in vara.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig