vineri, 9 februarie 2018

NBA Trade Deadline februarie 2018: Cavs makeover


     Nu credeam sa existe o poveste mai importanta decat trade-ul lui Blake Griffin de la Clippers la Pistons la acest deadline. Am scris despre el aici si, apropo de el, Pistons cu Griffin in teren sunt deja la 4 victorii consecutive. Pentru o echipa un pic sub .500 inainte de trade, nu e rau deloc. O sa fie o lupta zdravana intre Pistons si Sixers pentru ultimul loc de playoff in Est.

     Inapoi la deadline acum. La Cavs moralul era rock bottom. Echipa pierduse 6 meciuri consecutive, inclusiv o bataie mar, inca una, incasata acasa de la Rockets. Zvonurile zburau dintr-o parte in alta. Cele mai intense vorbeau de DeAndre Jordan, cele mai promitatoare de Kemba Walker. Si a venit o victorie acasa, la The Q, cu Timberwolves cu LBJ triple double si buzzer beater in ultima secunda a overtime-ului. Nebunie, delir, a se vedea:


     La nici 12 ore de la acest high, Cavs au facut un makeover radical. N-ai cum sa stii niciodata in astfel de situatii daca faci bine ce faci, daca iesi in castig, dar sa schimbi atat de mult o echipa e - fara-ndoiala - semnul unei disperari uriase. Pe termen scurt n-are cum sa fie bine pe. Sunt atatia oameni noi, incat le va lua ceva timp sa se aseze. All Star Game-ul e dupa colt, apoi intram in ultimele doua luni pline de sezon regulat cand echipele tureaza maxim. Nu vad nicio sansa ca cei din Cleveland sa se mai apropie de alde Boston sau Toronto. Iar daca din spate, oricare din urmaritoare ii va depasi... atunci Cavs vor porni in postsezon dintr-o pozitie (4-5?) cel putin dezavantajoasa.

     Hai sa trecem in revista cine a plecat si cine a venit. D-Wade (inapoi in Miami, face sens pentru ca Heat ii vor organiza o retragere frumoasa), Rose (posibil sa-l vrea Tibbs pe banca la Wolves), Thomas - n-a jucat decat 15 meciuri pentru Cavs (sa ajungi la Lakers nu-i asa rau, nu?), Crowder (Jazz il vrusese de la inceput, cred ca vor reusi sa-l aduca la forma din Boston), Frye (tot spre Lakers) si Schumpert, care nu mai jucase demult, au plecat. Clarkson si Nance jr. au venit de la Lakers. Categoria tineret sperante. Marfa numai buna de stricat de o organizatie haotica cum sunt Cavs. In plus sa vii din insoritul Los Angeles si sa te trezesti pe malul inghetat al lacului Erie... no fun for the boys! Rodney Hood a venit de la Jazz, veteranul George Hill de la Kings. Amandoi pot fi folositori, dar nu sunt niste aditii care sa schimbe radical o echipa.

     Intrebarea care ma macina pe mine e cine va aduce mingea pentru Cavs, cine va aseza atacul, cine va distribui pasele. Clarkson are o medie ridicol de mica in cariera. LBJ va pune stapanire pe constructie? Asta ii va creste cifrele personale, dar il va obosi peste masura, iar Cavs vor pierde per ansamblu. Cred ca LeBron si concitadinii sai vor vedea, daca vor dori, finala NBA la televizor in aceasta vara.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig