marți, 6 martie 2018

NBA 2017/2018: rateaza Spurs playoff-ul?


     Suntem la inceput de martie si in NBA se incing lucrurile. Fiecare echipa mai are jucat 20-22 de meciuri, clasamentul e foarte strans si in teren e tensiune de playoff. Am vazut cateva meciuri - Pacers la Wizards, Nuggets la Cavs si Lakers la Spurs - si e evident ca se joaca la alta intensitate fata de noiembrie-decembrie anul trecut.

     La varf Estul e intre Raptors si Celtics, iar Vestul intre Rockets si Warriors. In Est urmeaza apoi un grup compact - intre Cavs care sunt pe 3 si Bucks care sunt pe 8 sunt doar 3.5 victorii diferenta. Orice combinatie de tablou e posibila in interiorul acestui grup. Pistons, de pe locul 9 in Est, nu par capabili sa intre in hora playoff-ului. In Vest in schimb sunt doua echipe - momentan pe locurile 9 si 10 care dau tarcoale playoff-ului. Clippers - o surpriza cat de bine se tin dupa plecarea lui Griffin, dar raman la parerea ca nu vor prinde playoff-ul - si Jazz - cu acel streak despre care am scris aici si care i-a adus pe radarul playoff-ului. Doar ca oricat ar juca de bine, Jazz au nevoie si de o echipa care sa se-mpiedice.




     Si aici povestea devine interesanta. Nu cred ca Denver Nuggets sau OKC Thunder o vor face. Sunt echipe flamande sa dovedeasca ceva. Sigur, se mai impiedica, Thunder chiar cu echipe modeste, dar si Jazz o vor mai face. Mai sus in clasament, pe 6, sunt Spurs. Au 20 de prezente consecutive in playoff si au stat multa vreme pe locurile 3-4 in Vest. Pop e cel mai bun antrenor al ligii, dar... scaderea de forma este evidenta.  Leonard e tot pe bara, Parker, Gasol si Ginobili sunt prea harsaiti. I-am vazut cu Lakers, lupi tineri. Spurs aveau 7 puncte in fata cu 5:30 de jucat. Si au pierdut la 5 puncte diferenta. Si jucau acasa. Recordul ultimelor 10 spune si el ceva - 2 victorii, 8 infrangeri. Se va lupta atat de tare si atat de mult, iar pe Spurs nu are cine sa-i salveze in teren. Aldridge e un jucator bun, dar nu jucator de ultimele minute si nu e un lider adevarat. M-am uitat un pic si peste program - daca Spurs prindeau mai multe meciuri cu echipe deja resemnate, atunci ar fi avut sanse sa prinda al 21-lea playoff. Dar schedule-ul lor arata horror. Doar 3 meciuri sa le zicem usoare in toate cele ramase pana la final de sezon - cu Orlando Magic, iarasi cu LA Lakers si cu Sacramento Kings. Pe 24 martie cand Jazz vor merge in San Antonio va fi ca o mica finala. Mai e ceva interesant: Jazz au avut si ei 20 de ani consecutivi cu playoff, daca Spurs reusesc un al 21-lea an va fi un nou record de longevitate in NBA.



     Predictia mea: Spurs vor rata playoff-ul, Jazz il vor prinde.
SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig