miercuri, 9 mai 2018

NBA Playoff 2018: Vestul intre Warriors si Rockets


     Warriors n-aveau cum sa lipseasca din finala Vestului. In sezonul regulat le-a lipsit uneori motivatia, dar in playoff au fost game on. Au pierdut cate un meci la Spurs si Pelicans, dar au controlat seriile fara probleme. Steph a revenit la timp si a intrat bine in joc, Klay e in forma, Green e la fel de nabadaios si versatil, iar Durant poate si stie cand sa se-nhame. Si de pe banca, de la un joc la altul, au mai rasarit cate un Cook sau West. Doua titluri in trei ani - mai sunt suficient de flamanzi? Aceasta ramane intrebarea... La nivel declarativ cel putin, da. In cuvintele lui Draymond Green:


     Rockets au fost una din cele trei echipe carora le-am dat sanse sa ajunga aici. Spurs au trait o telenovela cu Kawhi si au prins playoff-ul greu & au iesit repede. Thunder nu s-au omogenizat cum trebuie, Carmelo isi face bagajele deja, s-ar putea sa-l urmeze si PG-13. Un experiment esuat care a pierdut in fata unei echipe adevarate - Jazz. Deci back to Rockets. O echipa construita sa bata Warriors. Pe hartie. Cat conteaza asta? Nu prea. Pentru ca si Raptors au fost construiti ca sa faca fata lui Cavs si au pierdut 0-4 anul asta. Rockets au pedigree de campioni - titluri in '94 si '95 - si un public mai infierbantat. Una e Toronto, alta e Texas. Asta conteaza.

     Eu iau Warriors in 6. In teren va fi concurs de shooteri - ma astept la scoruri gen 120 la 130. Warriors mi se par mai puternici mental si cred ca, undeva la capatul drumului, asta va conta. Capella mi se pare peste ce pot pune la bataie Warriors in pozitia de centru, dar in rest Rockets mi se par sub sau fix acolo luati pozitie cu pozitie. Da, da, Steph si Harden sunt la acelasi nivel. Iar Capella e inca necopt si Warriors stiu sa profite. CP3 are o karma proasta. Nu exista doar argumente statistice, nu? Chiar si la victorii, el si Harden aveau conversatii destul de aprinse. Cum vor arata lucrurile cand Rockets vor avea probleme? Nu in ultimul rand Kerr e peste D'Antoni ca antrenor. Si in serii ca cea care urmeaza, un timeout luat cand trebuie sau un discurs bun pot face diferenta.



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig