duminică, 7 februarie 2021

Focus si Nueve Reinas: 3 puncte comune si care e mai care

      

     Filmele cu escroci sunt printre favoritele mele. Asa ca sa nu va mire ca ajung sa le compar pana la cele mai mici detalii. Aici Focus si Nueve Reinas.



#1 

Relatia de mentorat profesional cu debut in timpul programului 

     Focus: Nicky (el) e agatat intr-un restaurant de lux de Jess (ea). Merg in camera ei de hotel si, pana ca Nicky sa-si dea jos pantalonii, apare sotul gelos amenintand cu o arma. Nicky le explica ce si unde gresesc in combinatia lor, Jess tine mortis sa-i devina ucenica. 


    Nueve Reinas: Juan (el) da o teapa cu bancnote intr-o benzinarie. Cand sa iasa, observa ca se schimba casiera... Nu poate rezista si incearca aceeasi schema. Doar ca prima casiera se intoarce si Juan intra la apa. De unde il scoate jucand rol de politist Marcos (alt el). Urmeaza o secventa lunga de momeli reciproce si testari de incredere pentru ca cei doi sa se partenerieze in a da... tepe. 

    Cine e mai tare? Nueve Reinas. De ce? Pentru ca are o intentie ascunsa, ubercool, cu care decarteaza abia la final. 

#2 

Micul dictionar de tepe si tepari 

     Focus: ajunsi in locatia Superbowl-ului Nicky ii explica lui Jess, iar noua ni se arata cu imagini in cascada, cam care e retetarul teparilor la un asemenea eveniment. De la banale ciupeli din portofel la clonari de carduri, jocuri de noroc aranjate si amantlacuri. 

     Nueve Reinas: Marcos il duce pe Juan intr-o intersectie aglomerata si ii enumera, in timp ce noi ii vedem in focul actiunii, pe toti cei care opereaza ilegal acolo - suti, ciorditori, spargatori de masini, maradonisti si tot asa. 

     Cine e mai tare? Egalitate. De ce? Focus are editarea superioara, Nueve Reinas un vocabular spaniol cu diferentieri semantice absolut delicioase. 


#3 

Buenos Aires, Aires, Aires

     Focus: 2/3 din film se petrece la Buenos Aires si printre locatiile care se pot vedea sunt Mercado Central si casele colorate din La Boca. Aerul e de ghid turistic glossy. 

    Nueve Reinas: toata actiunea are loc in capitala Argentinei, cu stradutele, piatetele si pasajele sale oarecare. Vedem inclusiv zona portului. Aer de capitala - foiala multa, mezcla de chipuri si interese. 

    Cine e mai tare? Fiecare e facut bine pentru ce vrea sa fie. Focus e gandit sa functioneze in regim de high life, asa ca locatiile sunt de acolo, chit ca apasa un pic cam tare pe ele. Nueve Reinas lucreaza low & under si arata fix de acolo. Pentru corazon-ul meu castigatorul e Nueve Reinas.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig