vineri, 28 octombrie 2022

Corbii de Piatra si Nucsoara

 

     Nicicand n-am intalnit o asa toamna ca cea din acest final de octombrie. Absolut intamplator si parca magic.


     Drum de doua ore din Bucuresti, Pitesti, Domnesti si urcat apoi spre Manastirea Corbii de Piatra (loc pe care l-am mai vazut in 2009 si despre care am scris atunci aici). Stat la una din cele doua casute din Livada Bunicului. Casoaie, mai degraba. Bonus: balansoar, semineu, pridvor generos. Vinul rosu il adusesem, premonitoriu, de acasa. 


     Dimineata ieseam cu Mara prin gradina. Ea culegea flori, eu mere. Garden-to-table de manual. Codisoara si Ionel ne insoteau si-si cereau portia de mangaieri. Asa i-a botezat Mara pe cainii despre care am aflat ca sunt de fapt ai unui vecin. Se purtau ca de-ai casei... 



     Dupa-amiaza faceam cate o plimbare cu oarecare tinta turistica prin satele din apropiere: Manastirea rupestra Corbii de Piatra pe al carei bolovan urias te poti catara, Casuta Albastra si gazda ei plina de povesti, lacul Invartita, cel mai mare lac carstic de la noi, casa Elisabetei Rizea unde poti citi despre rezistenta anticomunista de la Nucsoara si Copacul Crucificat. Singurele probleme de retinut: asfalt pe alocuri in valuri si soferi localnici care traiesc cu impresia ca axul drumului e musai sa fie calarit de ei. In rest…extaz.














SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig