marți, 4 iulie 2017

NBA trade: Paul George merge in Oklahoma


      Paul George a fost un baiat de zahar - nu i-a tinut pe Pacers in joc de glezne anuntand ca nu isi va prelungi/extinde contractul care expira vara viitoare. Asa ca Pacers l-au impachetat frumos si l-au trimis in Oklahoma City primindu-i in schimb pe Victor Oladipo si Domantas Sabonis


     Toata lumea stie ca PG-13 isi doreste, la modul ideal, un deal in Los Angeles. Asta e motivul pentru care Thunder isi asuma un risc. Au adus un All Star, perechea George-Westbrook arata foarte bine pe hartie, dar la anul pe vremea asta PG-13 s-ar putea sa nu mai fie deloc de zahar - atunci cand nu semneaza un contract multianual cu Thunder si isi vede de drum spre L.A. Basca ca acelasi lucru l-ar putea face Westbrook insusi. Thunder va avea o vara fierbinte anul viitor - un all or nothing pentru franciza. Dar pana atunci insa au facut ce trebuia. Fanii vor avea ce vedea, venirea lui PG-13 ii arata lui Westbrook ca Thunder sunt gata sa construiasca repede in jurul sau. Iar cu acest trade au mai rezolvat o problema: au scapat de salariul astronomic al lui Oladipo - 21m $ pe an.

     De ce a ales Indiana un deal asa nesuferit? Nu o sa inteleg niciodata. Sunt sigur ca Ainge de la Celtics a oferit niste pickuri pentru drafturile viitoare. Daca Pacers tot reconstruiesc aproape de la 0 (si Jeff Teague a plecat, echipa se insurubeaza acum in jurul lui Myles Turner, prea tanar si fara experienta, si nabadaiosului Lance Stephanson) de ce sa nu iei pick-urile? Ok, poate Ainge, temator sa nu-l piarda pe George vara viitoare, nu le-ar fi dat cele mai bune pick-uri, dar tot ar fi dat ceva.

     E bizar ca Boston-ul nu vrea sau nu poate sa miste. Poate ca Ainge si Stevens au incredere in cresterea naturala a echipei lor, poate ca le plac lucrurile controlate, inclusiv costurile controlate, dar Butler sau PG-13 aveau valoare si atitudine de Celtics. Culmea e ca amandoi au plecat in Vest, dezechilibrand si mai tare balanta intre cele doua conferinte. Intre timp Gordon Hayward a vizitat Bostonul, i-a placut, dar va lua o decizie cu 3 optiuni: sa ramana in Utah, sa mearga in Miami sau sa se alature celor de la Celtics. Hayward e ultima sansa pentru ca Ainge sa aduca un free agent mare in vara asta. De acord cu faptul ca Brad Stevens, cel care i-a fost antrenor si care l-a descoperit pe Hayward in colegiu, e un atuu important pentru Celtics, dar Utah i-a fost casa buna vreme de 7 ani in NBA, are o echipa tanara si cu potential si poate sa-i ofere cu vreo 10m $ extra pe an. In 5 ani asta se traduce intr-un +50m $. Daca Hayward trece la Celtics intr-un deal multianual, Ainge a jucat-o perfect. Daca nu, Celtics raman cu buza umflata intr-un mare fel. Asta nu inseamna ca intr-un Est din care superstarurile fug mancand pamantul (si Millsap tot spre Vest a apucat-o), Boston nu va ajunge iarasi intr-o finala de conferinta. Poate ca asta e plasa de siguranta a lui Ainge.




SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig